Четвер, 25 Кві 2024, 18:08
Теофіпольська районна рада Хмельницької області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Наші новини [568]
Наші новини
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
 
Головна » 2011 » Лютий » 15 » Вшанували ветеранів Афганської війни
17:01
Вшанували ветеранів Афганської війни
Вшанували ветеранів Афганської війни
 
15.02.2011 року

       Відбулося зібрання приурочене вшануванню учасників бойових дій на території інших держав. 
         Після другої світової війни військові контингенти СРСР брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на територіях 16-ти держав. Особливим рядком в історію локальних конфліктів вписана війна в Афганістані. Інтервенція до цієї країни була винятковою – і за масштабами, і психічними наслідками. Дві похоронки чорні птахи смерті принесли на нашу Теофіпольщину. Тіла лейтенанта Григорія Попружного та рядового Федора Франчука доправив на рідну землю «чорний тюльпан» Про це говорив голова районної ради Віктор Лебединський. Він, зокрема відмітив: ми віддаємо особливу шану і повагу усім ветеранам трагічної афганської війни за відвагу, доблесть, вірність присязі і чесність. Важливо, що зберігаючи бойове братерство, ветерани передають досвід молодим воїнам Збройних Сил України, підтримують матерів, вдів і дітей померлих побратимів.
         Перед присутніми виступив колишній воїн-інтернаціоналіст Віктор Добровольський, вчитель-пенсіонер Андрій Ковальчук, голова районної організації ветеранів Афганістану Володимир Процков.
         Для присутніх звучали тематичні мелодії підготовлені учасниками художньої самодіяльності районного Будинку культури та музичної школи.
         До підніжжя бюста Григорію Попружному та стели пам’яті воїнам-інтернаціоналістам, що померли в мирні дні, поклали корзини квітів.
         Настоятель Храму у с.Кунча отець Олександр відправив поминальну панахиду за убієнних та померлих. Вшанували пам'ять убитого лейтенанта Григорія Попружного на місці його останнього спочинку. Затим, бойові побратими відвідали могили колишніх воїнів-інтернаціоналістів та вклонилися їх пам’яті у селах: Медисівка, Святець, Шибені, Кривовільці, Човгузові, смт. Теофіполі.

Категорія: Наші новини | Переглядів: 575 | Додав: yura
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Архів записів
Друзі сайту