Вівторок, 16 Кві 2024, 10:10
Теофіпольська районна рада Хмельницької області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Наші новини [568]
Наші новини
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
 
Головна » 2011 » Лютий » 28 » Відбулося засідання Координаційної ради
16:44
Відбулося засідання Координаційної ради
Відбулося засідання Координаційної ради
 

25.02.2011 року
    В районній раді шостого скликання відбулося перше виїзне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Теофіпольської районної ради.
      Участь у роботі ради взяли члени координаційної ради ( голова районної ради та його заступник, начальники окремих управлінь та організацій, сільські та селищні голови), керівники відділів та управлінь РДА, керівники окремих установ та організацій району, представники засобів масової інформації, окремих депутатів районної ради.
      Роботу учасники зібрання розпочали у Воронівецькій громаді: побували у закладах, що функціонують на її території: ЗОШ 1-111 ступенів, дитячому садочку «Сонечко», фельдшерському пункті. Їх керівники розказали про роботу закладів, зокрема про напрацювання та проблеми. 
     В цій громаді варто відмітити належну співпрацю сільського голови Леоніда Воляника (очолює громаду п’яте скликання) із керівником місцевого ТОВ «Маяк», депутатом районної ради Василем Пилипчуком. Господарство, яке має дбайливого інвестора, допомагає у проведенні ремонтних робіт, у забезпеченні гарячим харчуванням школярів.  
      Затим, учасники ознайомилися із роботою закладів соціальної сфери в Ільковецькій територіальній громаді: (ЗОШ 1-11 ступенів, дитячий садочок, будинок культури та бібліотека, фельдшерський пункт) у с.Ільківці та аналогічні заклади у с.Колісець.
      Згідно плану роботи, учасники переїхали на територію Кунчанської громади. Найперше, знайомилися з роботою закладів соціальної сфери( ЗОШ 1-11 ступенів, фельдшерсько-акушерський пункт, будинок культури та бібліотека дошкільний дитячий заклад «Джерельце», філіал дитячо-юнацької спортивної школи «Колос»). Особливою гордістю громади є філіал спортивної школи (тренер Сергій Вальчук), де займаються жителі різного віку.
      У Кунчанському будинку культури провели пленарне засідання ради, яке вів голова районної ради Віктор Лебединський. Учасники працювали за наступним планом:
     - Внесли зміни до складу Координаційної ради з питань місцевого самоврядування.(інформував Віктор Лебединський).
   - Про роботу органів місцевого самоврядування району по вирішенню питань життєдіяльності територіальних громад та благоустрою підвідомчих територій.

     По другому питанню інформували: Анатолій Шклярук – начальник відділу житлово-комунального господарства РДА. Він відмітив, що у минулому році на території району ліквідовані 97 стихійних сміттєзвалищ, упорядковано – 27. Очищено від сміття 23.6 кілометрів берегів місцевих водоймищ та річок, розчищено та впорядковано 28 джерел. Також проведений значний об’єм робіт, на суму 167.660 гривень, по реконструкції вуличного освітлення у районному центрі. На суму 168,640 гривень проведено робіт по реконструкції нічного освітлення у селах Поляхова, Святець, Новоставці. В поточному році встановлено 8 нічних ліхтарів в С. Борщівка. Акцентував увагу сільських голів щодо належного оформлення документації на виділення земельних ділянок під звалища побутових відходів, щодо порушення експлуатації звалищ, на своєчасність проведення ремонтів доріг, вжиття заходів щодо нежилих садиб у селах району та інше.
    Володимир Федонюк – заступник начальника відділу Держкомзему у Теофіпольському районі інформував присутніх про глибоке реформування земельних відносин, значні земельні перетворення. В районі оформили державні акти на право власності на земельні ділянки 15832 жителів і 15678 таких документів вручено власникам. 22,6 тис. власників земельних паїв, оформивши орендні відносини з господарствами ринкового типу, отримали від цього біля 11 млн. грн.. орендної плати, яка за 2010 рік виплачена 100%. Поряд з позитивними напрацюваннями є ще досить багато роботи в цій сфері: у 17 населених пунктах не проведена вторинна грошова оцінка земель, не проводиться робота по інвентаризації земельних ділянок, наданих юридичним і фізичним особам ще до проведення земельної реформи., несвоєчасно приймаються рішення при ліквідації та реорганізації окремих підприємств про припинення користування земельними ділянками. Сільським головам потрібно на належному рівні вирішувати земельні спори та інше. 
     Олександр Томчук – заступник начальника РВ ГУМНС в Хмельницькій області зосередив увагу на дотриманні правил пожежної безпеки на усіх соціальних об’єктах територіальних громад. 
     У прийнятому рішенні рада рекомендує:
     відділу освіти РДА спільно з фінансовим управлінням вирішити питання заміни котлів централізованого у Колісецькій ЗОШ 1-11 ступенів. У Кунчанській ЗОШ 1-11 ступенів – встановлення пластикових вікон.
     Ільковецькій сільській раді, відділу культури та туризму РДА, фінансовому управлінню РДА вирішити питання ремонту та опалення Ільковецького будинку культури. У с.Колісець переобладнати пристосоване приміщення будинку культури у спортивну залу.
    Теофіпольській ЦРЛ вирішити питання завершення ремонту та відкриття фельдшерського пункту у с.Колісець.
     Відділу Держкомзему в Теофіпольському районі та Теофіпольському відділенню Красилівської МДПІ детально проаналізувати використання земель сільськогосподарського та несільськогосподарського призначення, які передаються в оренду та своєчасну сплату податків за їх використання.
     На наступному засіданні Координаційної ради заслухати інформації про виконання прийнятих рішень.
Категорія: Наші новини | Переглядів: 483 | Додав: yura
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Архів записів
Друзі сайту