П`ятниця, 29 Бер 2024, 11:47
Теофіпольська районна рада Хмельницької області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Наші новини [568]
Наші новини
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Головна » 2013 » Березень » 6 » «Вічна пам'ять полеглим, вічна слава - живим!»
10:55
«Вічна пам'ять полеглим, вічна слава - живим!»
«Вічна пам'ять полеглим, вічна слава - живим!»
  
4.03.2013 року.
       Відбувся мітинг-реквієм з нагоди 69-ї річниці визволення Теофіпольщини від фашистських поневолювачів.
«Цієї воістину священної дати приходять жителі нашого району до найсвятіших місць – обелісків слави, пам’ятників загиблим землякам, щоби віддати данину пам’яті, низько вклонитися вічним героям. І кожна чергова річниця звільнення рідного краю від фашизму спонукає глибоко замислитися над тим, що несе з собою війна і що потрібно зробити, аби вона ніколи більше не збирала свого страшного урожаю на нашій землі.
       За наше сьогодення, за можливість жити і працювати під мирним небом заплачено непомірно страшну ціну. Бо що може бути пекучішим за сирітські та вдовині сльози, материнський розпач і біль, які майже в кожну оселю принесла війна!» - підкреслив у своєму виступі голова районної ради Віктор Лебединський. Далі наголосив, що на Теофіпольщину не повернулися з поля бою 4175 воїнів-солдатів.
        «В цей світлий день з глибокою вдячністю пом’янімо їх, дорогі земляки. Найвищою ціною вони вибороли для нас щастя жити і працювати під мирним небом, дали можливість нині творити незалежну Україну.
Доземно вклоняємося в цей святий день усім нашим землякам-ветеранам, котрі на своїх плечах винесли і тягар воєнного лихоліття, і післявоєнні відбудови.
Ціною титанічних зусиль дана можливість нам, сьогоднішньому поколінню, жити і творити свою незалежну державу. Пам’ятаймо про це, радіймо цій можливості, будьмо за це безмежно вдячні і стараймося кожен з любов’ю покласти свою цеглину у всенародну будову, яку звемо незалежною Україною.
       Як представник районної влади, хочу з усією відповідальністю сказати, що на рівні району ми стараємося забезпечити його належний соціально-економічний розвиток. Приділяється відповідна увага ветеранам, учасникам бойових дій, одиноким пристарілим жителям. Ці люди, при потребі, мають тепло і прихисток у відповідних соціальних закладах – Базалійському інтернаті, Святецькій Червонохресній лікарні, отримують належну медичну допомогу в медико-соціальному відділенні села Волиця-       Польова, відповідні послуги у відділенні надання грошової та натуральної допомоги у с. Шибена, відділенні медико-соціальних послуг у с.Поляхова. І це наш священний обов’язок, дорогі друзі, - піклуватися про ветеранів. Я щиро прошу вас – молодих, старших і зовсім юних – не скупитися на добре слово, привітну усмішку, посильну допомогу для них. Бо ми в довічному і неоплатному боргу перед цією когортою людей.»
       Виступили на мітингу також голова РДА Володимир Довжук, голова районної ради організації ветеранів України Віктор Лебединський, очільник обласної ветеранської організації Володимир Купратий. Усі щиро, від душі бажали здоров’я, добра, благополуччя та довголіття мудрим, сивочолим визволителям та завжди до них – милосердя долі.
Категорія: Наші новини | Переглядів: 528 | Додав: yura
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Архів записів
Друзі сайту