П`ятниця, 26 Кві 2024, 05:03
Теофіпольська районна рада Хмельницької області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Наші новини [568]
Наші новини
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 
Головна » 2013 » Лютий » 15 » Продовжуємо роботу по впровадженню проекту місцевого розвитку
10:59
Продовжуємо роботу по впровадженню проекту місцевого розвитку
Продовжуємо роботу по впровадженню проекту місцевого розвитку
 
       Минулого року комісією по відбору районів для участі в проекті «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» був відібраний наш Теофіпольський район. 
       На першому етапі його втілення, на конкурсній основі, було відібрано три сільських ради – Турівську, Ільковецьку та Гаврилівську і Базалійську селищну, які стали учасниками даного Проекту. Громади на зборах своїх жителів, які проходили в присутності координатора Хмельницького ОПВ проекту МРГ Ігоря Клепача та представників районної ради, районної державної адміністрації, створили громадські організації, обрали її керівника. В подальшому – розробили та прийняли Статут, провели належну реєстрацію. Дві організації уже виготовили печатки, інші - матимуть незабаром.
      Усі громадські організації вже визначили пріоритетні напрями своєї діяльності. У Базалії це буде ремонт та закупівля нового обладнання (водяних насосів) для водопровідних мереж, капітальний ремонт двох арт свердловин, у Турівці – облаштування вуличного освітлення, у Гаврилівській громаді – будівництво  водопроводу у с.Медисівка, у Ільковецькій – ремонт фельдшерсько-акушерського пункту в с.Колісець. Завдання програми будуть реалізовуватися шляхом об’єднання коштів: фонду – до 20% вартості проекту, місцевих бюджетів, інші джерела – 75%, члени громади – 5% вартості.
       14.02.2013року. Сьогодні на засіданні Форуму місцевого розвитку району за участю голови районної ради Віктора Лебединського, його заступника Олени Лопушанської, голови РДА Володимира Довжука, начальників окремих  управлінь району, очільників громад, що участують в Проекті, координатора Проекту у Хмельницькій області Ігоря Клепача затвердили склад Координаційного комітету Форуму, заслухали звіти керівників громадських організацій (учасників в Проекті).
       Начальник управління фінансів районної державної адміністрації Олександр Сапуга інформував про порядок виділення коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації та на забезпечення спів фінансування проектів громад.
       Присутні обговорили усі проблемні питання, що виникають в ході роботи, поділилися досвідом та напрацюваннями. Важливою для усіх була роз’яснювальна інформація Ігоря Клепача.
       Підсумки роботи засідання підвів голова районної ради Віктор Лебединський. Він наголосив на важливості цієї справи для жителів громад і обов’язкове сприяння районної влади у якнайшвидшому її втіленню, зокрема,  – у виготовленні проектів та проведення експертизи.
Категорія: Наші новини | Переглядів: 470 | Додав: yura
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Архів записів
Друзі сайту