Субота, 20 Кві 2024, 14:56
Теофіпольська районна рада Хмельницької області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Наші новини [568]
Наші новини
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Головна » 2012 » Грудень » 6 » Працюють на благо громад
14:47
Працюють на благо громад
Працюють на благо громад
  
  
6.ХІІ.2012 року 
       Відбулося районне урочисте зібрання з нагоди Дня місцевого самоврядування. З щирими словами вітав присутніх: сільських та селищних голів, секретарів, бухгалтерів, ветеранів самоврядних органів голова районної ради Віктор Лебединський Він, зокрема відмітив, що сьогодні місцеве самоврядування нашої Теофіпольщини розвивається на напрацьованих українських традиціях, на утверджених принципах нашої самоврядності. Найперше – спирається на довіру своїх виборців, керуючись ідеями служіння людям і демократичним цінностям.                                                
       Дуже приємно, що на сьогоднішнє урочисте зібрання зібралися люди, які працюють та працювали в різні періоди у нашій сфері, пройшли разом з суспільством нелегкий шлях його становлення.  Приємно бачити в цій залі людей, які особисто причетні до соціального розвитку району, щоденна праця яких відзначається  вагомим внеском у зміцнення місцевого самоврядування, виконання завдань соціально-економічного і культурного розвитку територій. Я щиро дякую вам за працю, за старання, за розуміння, правильний підхід до вирішення завдань та розв’язання  проблем.
       Діяльність місцевих органів влади завжди на виду. Вона відкрита, прозора і спрямована на задоволення життєвих потреб мешканців громади: забезпечення їх соціального захисту, розвитку культури та духовності. Ремонт доріг, транспортне сполучення, медичне та побутове обслуговування – всі ці питання покликана вирішувати місцева влада.
       Мені приємно відмітити, що завдяки старанням усіх -  успішно виконується  цьогорічний  районний бюджет та бюджети сільських і селищних рад.  Найкраще спрацювали у плані виконання бюджету -  До відповідного періоду минулого року маємо 35,1 процент приросту доходів.
       На благоустрій сіл та селищ спрямовано 494,3 тис. гривень.           
       Значна увага приділялась покращенню матеріальної бази та облаштуванню приміщень дитячих садочків у Теофіпольській, Карабіївській, Михнівській, Святецькій та інших громадах.
       Радує, що зроблена велика робота по виконанню Районної програми з енергозбереження. Введені в дію модульні котельні, у Гальчинецькій, Святецькій та Теофіпольській загальноосвітніх школах, що дасть можливість економії близько 800 тисяч гривень протягом опалювального сезону.
       Значний внесок зробили у вигляді спів фінансування на будівництво котелень сільські ради, на території яких розміщені дані школи.                                          
       В жовтні цього року введена в експлуатацію модульна котельня центральної районної лікарні. У листопаді, порівняно до відповідного періоду минулого року, заплатили за теплопостачання на 240 тисяч гривень менше, а за сезон ця цифра буде більша мільйона. Це, погодьтеся, для району значні кошті, які можна буде спрямувати на розвиток галузей.
       Висловлюю вдячність керівникам сільськогосподарських підприємств, які підтримують громади у вирішенні соціальних питань. (В числі депутатів районної ради у нас 21 представник агроформувань району). Допомагають у проведенні ремонтних робіт у закладах соціальної сфери – школах, дитячих садочках, ФАПах, клубних закладах, у проведенні ремонтів доріг, благоустрою території, частково забезпечують продуктами харчування учнів шкіл та вихованців дитсадочків. Розуміють, що є багато таких проблем, розв’язати які самостійно сільському голові важко. Ми щорічно робимо моніторинг, аналізуючи співпрацю керівників діючих агроформувань та очільників громад. В цьому році у розвиток соціальної сфери господарства вклали біля двох мільйонів гривень.
       Особливі слова вдячності за роботу хочу сказати депутатам, що представляють інтереси жителі нашої Теофіпольщини в обласній раді.  Депутатам районної ради, зокрема головам постійних комісій, членам Президії районної ради. Завдячуючи їх злагодженій роботі в комісіях та засіданнях Президії, в нас, загалом, ефективно проходять сесійні зібрання, безперешкодно приймаються напрацьовані рішення.
       В переддень свята щиро дякую за роботу секретарям сільських та селищних рад, працівникам виконавчого апарату районної ради, виконкомів сільських та селищних рад. Усі вони несуть велику відповідальність за конкретну ділянку роботи, постійно працюють з людьми.
       Хочу особливо відмітити заслуги усіх ветеранів, які працювали, свого часу, в самоврядних органах. Дякую всім за працю. Саме ці люди віддали часточку своєї душі, здоровя задля становлення та утвердження в районі місцевого самоврядування. 
 Звертаюся до усіх присутніх ветеранів на святі – щиро радий, що дозволило вам здоровя і ви змогли прийти на сьогоднішні урочистості. Від душі зичу вам добра, благополуччя, міцного-міцного здоровя та великого достатку у ваших родинах. Ваші знання та досвід потрібні молодим, які прийшли вам на зміну, будьте для нас порадниками та наставниками.
         Я задоволений, що є у нас порозуміння та належна співпраця з районною виконавчою владою. В цілому ми спільно вирішуємо усі найважливіші питання життєдіяльності району.
         Шановні колеги! Які б політичні та економічні умови  не склалися в країні, державний механізм повинен працювати, а влада повинна забезпечувати всі умови, щоб люди отримували, пенсії, зарплати, мали хліб і до хліба. Отже позиція місцевого самоврядування  - бути з народом і відстоювати його інтереси, бути стабілізуючим інститутом влади.
       Я звертаюся в першу чергу до сільських та селищних голів – ви є господарями на території ваших громад, ви несете відповідальність за все, що відбувається в громаді. Я бажаю всім стабільності і впевненості, відчуття команди однодумців у депутатських корпусах всіх територіальних громад.
       Привітав присутніх також заступник голови РДА Леонтій Олійник, Базалійсбкий селищний голова Ірина Герасімюк, депутат районної ради Людмила Заболотна, ветеран самоврядування – секретар Волице-Полівської сільської ради Катерина Тартак. Були також музичні дарунки від аматорів художньої самодіяльності.
Категорія: Наші новини | Переглядів: 501 | Додав: yura
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Архів записів
Друзі сайту