П`ятниця, 26 Кві 2024, 23:38
Теофіпольська районна рада Хмельницької області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Наші новини [568]
Наші новини
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Головна » 2012 » Липень » 17 » «На Купала – нічка мала…»
09:16
«На Купала – нічка мала…»
«На Купала – нічка мала…»
                           
 
       Підтримуючи прекрасні традиції, відбулося дивовижне купальське дійство у парку культури та відпочинку, на березі річки Полква та «Співочому полі». У світ духової музики поринули присутніх народний аматорський духовий оркестр Шибенського сільського будинку культури під керівництвом Віктора Яремюка та Теофіпольський муніципальний духовий оркестр (керівник Василь Іванюк) - майстерно виконували найвідоміші мелодії українських композиторів. 
       Відкрив святкове дійство, привітав усіх присутніх із святом голова районної державної адміністрації Володимир Довжук. Побажав аби віночок кожного плив по чистій джерельній воді.
       Зачаровували своїм колоритним виконанням пісень аматорські колективи територіальних громад району. На справжніх артистів перевтілилися наймолодші талановиті виконавиці. Справжні купальські дива розпочалися трішки пізніше. Були тут і купальський вогонь, Купало та Марена, зла відьма із чортами… . Усе відбувалося за народними звичаями та традиціями: хлопці намагалися відібрати Купало у дівчат, обривали з нього вінки та квіти. Дівчата замріяно пускали вінки на воду, з надією на хорошу долю, а насамкінець молодиці пригостили усіх присутніх смачними варениками. Юнаки та дівчата у вишитих сорочках водили хоровод біля розпаленого вогнища.
       Побували присутні у світі чарівної казки, що не відбулася б без належної підтримки та допомоги районної ради та РДА, районної організації Партії регіонів, депутатів фракції Партії регіонів у районній раді, депутатів обласної ради Василя Мастія та Віталія Олуйка, керівників окремих установ та організацій району.
       Завершилося дійство святковим феєрверком та молодіжною дискотекою. Атмосфера свята забезпечила кожному з присутніх, доповнила цю «купальську гармонію» і матінка природа: ні вітру, ні краплини дощу… .  
Категорія: Наші новини | Переглядів: 541 | Додав: yura
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Архів записів
Друзі сайту