Вівторок, 23 Кві 2024, 20:32
Теофіпольська районна рада Хмельницької області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Наші новини [568]
Наші новини
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 
Головна » 2013 » Лютий » 15 » «Афганістан залишиться в душі, Афганістан залишиться у серці»
16:35
«Афганістан залишиться в душі, Афганістан залишиться у серці»
«Афганістан залишиться в душі, Афганістан залишиться у серці»
 
 
       На нашому календарі є багато святкових і радісних дат. Та поряд із ними є такі, що не відзначають пишними урочистими зібраннями та радісними мелодіями. Однак, ми їх маємо пам’ятати та берегти у своєму серці. Бо вони – наша історія. Саме такій даті - 24-й річниці виведення радянських військ з Афганістану приурочене зібрання, що відбулося в актовій залі музичної школи.
       15.02 2013 року. Сьогодні Україна вшановує учасників бойових дій на території інших держав. Це - і Угорщина, Куба, Чехословаччина. Югославія, Ліван, Ірак… .  Але особливим рядком в історію локальних конфліктів вписана війна в Афганістані. Інтервенція до цієї країни була винятковою – і за масштабами, і психічними наслідками. Офіційно цю війну не називали війною, а всього лише афганською кампанією. Але ця, так звана кампанія, жахлива тим, що тривала майже 10 років, забрала життя більше 15 тисяч  юнаків, у самому розквіті, 35 тисяч було поранено, тисячі потрапили в полон.
       Афганська війна залишила тяжкі наслідки і для України. Не повернулися додому 3360 воїнів. З нашої Хмельниччини 115 подолян стали інвалідами, двоє пропали безвісти, а 108 загинули.
       Дві похоронки чорні птахи смерті принесли й на Теофіпольщину. «Чорний тюльпан» доставив на рідну землю тіла лейтенанта Григорія Попружного та рядового Федора Франчука. Вічною залишиться наша пам'ять про земляків. Завдяки зусиллям багатьох небайдужих людей постали у районному парку їх бюсти – символ безсмертя та вічної пам’яті. 
       До болю гірко, що збільшується число колишніх воїнів-афганців, які відходять у вічність вже в мирний час. «Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих та померлих, вклоняємося їхній мужності. Віддаємо особливу шану і повагу усім ветеранам трагічної афганської війни за відвагу, доблесть, вірність присязі і чесність. Важливо, що зберігаючи бойове братерство, ветерани передають досвід юнакам, що служитимуть у   Збройних силах України, підтримують матерів, вдів і дітей померлих побратимів» - підкреслив у своєму виступі голова районної державної адміністрації Володимир Довжук. Разом із заступником голови районної ради Оленою Лопушанською голова РДА вручили спільні Грамоти РДА та районної ради воїнам-афганцям.
       Привітав бойових побратимів та вручив відзнаки і Володимир Процков – голова районної організації ветеранів Афганістану. Громадськість району цінує  внесок усіх воїнів - інтернаціоналістів  у справу патріотичного виховання молоді.
       Надзвичайно зворушливим, щирим був виступ воїна-інтернаціоналіста Віктора Добровольського. Закликав усіх і надалі берегти дружбу, напрацьовані традиції, а піснями, виконаними під гітару до сліз розчулив навіть сильних духом бойових побратимів.
       Музичні дарунки для усіх присутніх підготували і аматори районного Будинку культури.
       Поклали сьогодні вінки до підніжжя бюстів та стели пам’яті бойових побратимів у Теофіполі, вклонилися місцям їх вічного спочину у Теофіполі, Кунчі, Святці, Шибені. Відправив поминальну панахиду отець Олександр у Кунчанській церкві.  Як завжди, уважив товариство воїнів-інтернаціоналістів Володимир Пицюк – голова ФГ «Кунчанський». Пом’янули усіх, вчора побували на могилах бойових товаришів у селах Медисівці, Човгузові, Борщівці.
Категорія: Наші новини | Переглядів: 577 | Додав: yura
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Архів записів
Друзі сайту